Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Γνωρίζοντας τα επαγγέλματα

 Αγγελική Κουτσοδόντη 



ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

          


Πώς ονομάζεστε ;
Ονομάζομαι Νικόλαος Κουτσοδόντης.
Τι επάγγελμα κάνετε ;
Είμαι αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος.
Τι κάνει το Λιμενικό Σώμα ;
Η αποστολή του Λιμενικού Σώματος είναι η εφαρμογή των νόμων στους χώρους της αρμοδιότητάς του που είναι η Ελληνικές θάλασσες, τα Ελληνικά πλοία και τα λιμάνια της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό ασκεί την γενική αστυνόμευση καθώς και την διοικητική υποστήριξη της Ελληνικής ναυτιλίας, η οποία κατέχει την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.
Πώς αποφάσισες να γίνεις λιμενικός ;
Το Λιμενικό Σώμα παρέχει στο προσωπικό που το υπηρετεί τη δυνατότητα για μια λαμπρή σταδιοδρομία, με συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση καθώς και την ευκαιρία να διαχειριστεί θέματα σε πάρα πολλούς ενδιαφέροντες και σημαντικούς τομείς. Αξίζει πιστεύω να αναφέρω μερικούς από αυτούς που ίσως να μην γνωρίζετε όπως, την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση κάθε ρύπανσης στη θάλασσα, την έρευνα και διάσωση των ανθρώπων που κινδυνεύουν στη θάλασσα, τη θαλάσσια επιτήρηση των συνόρων μας, την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και των πλοίων με τα οποία διακινούνται άνθρωποι και προϊόντα, τον έλεγχο της αλιείας, την ανάπτυξη της Ελληνικής ναυτιλίας και τόσους άλλους.  
Πέρα όμως από τα παραπάνω, θεωρώ ότι ακόμη ένας βασικός λόγος που συνετέλεσε στο να αποφασίσω να ενταχθώ στη δύναμη του Λιμενικού Σώματος είναι η μεγάλη αγάπη μου προς το θαλασσινό στοιχείο, η οποία προέρχεται από  τη νησιώτικη καταγωγή μου και τη παραδοσιακή ναυτική οικογένεια στην οποία μεγάλωσα.
Πώς εργάζεστε εκεί;
Το επάγγελμα του Λιμενικού, όπως και κάθε ένστολου δεν είναι εύκολο. Τα ωράρια εργασίας δεν είναι σταθερά και είμαστε σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας όποτε αυτό χρειαστεί. Αρκετές φορές μάλιστα επιστρέφουμε στα σπίτια μας μετά από αρκετές ημέρες. Το γεγονός αυτό δημιουργεί προβλήματα στις οικογένειές μας αλλά αντισταθμίζεται με την ικανοποίηση που νιώθουμε έχοντας προσφέρει τις υπηρεσίες μας στο κοινωνικό σύνολο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου